kontakt oss   |   startsiden   
 
brukernavn passord
Fag, Individ og Fellesskap i Fokus   Du er her: Aktuelt Blomst
  
I tråd med ønsker fra bransjen endres ordlyden i Vg3 læreplanen, og blomsterdekoratørenes fagprøve skal fra og med 1 august skje innenfor rammen av 14 virkedager.

Dette betyr at det er rom for en planleggingsperiode i forbindelse med fagprøven -og kandidatene kan planlegge og bestille varer til prøven sin.
Kopi av brev fra Utdanningsdirektoratet til Fylkesmannen om saken finner du ved å åpne artikkelen.
[Les mer]
FIFF er et pedagogisk oppbygd dokumentasjonssystem for læring og kvalitetssikring –først og fremst utviklet for yrkesfagopplæringens behov. Skoler, bedrifter, opplæringskontorer og høgskoler bruker i dag FIFF.
FIFF er nettbasert –du kan logge på FIFF uansett hvor du befinner deg. Det er ubegrenset lagringskapasitet på FIFF og du kan benytte FIFF i hele opplæringsløpet ditt –fra Vg1 frem til fag / svenneprøve.

For å få tilgang til FIFF trenger du brukernavn og passord. Gå til startsiden og klikk "prøv FIFF", så sender vi deg testbrukere slik at du kan prøve ut FIFF uforpliktende i 14 dager.


[Les mer]
Arbeid av Lisa Pålsson, OM 2010.
Bilde: Kjersti Hovland
Her finner du informasjon om hvor og når årets distriktsmesterskap i Blomsterdekoratørfaget finner sted. Du finner lenke til alle viktige og nyttige dokumenter i fbm mesterskapet -også OPPGAVETEKSTEN til forberedt oppgave. Denne benyttes i medsterskapsform 2 -se info i skjema. All informasjon er ikke klar enda -vi oppdaterer artikkelen fortløpende.

Resultatlister legges ut etter hvert som mesterskapene avvikles. FIFF takker Interflora for informasjonen.


[Les mer]
Norgesmesterserien på TV2, Nordisk mesterskap 2011 og Blomster i København. Åpne artikkelen for mer info!
[Les mer]
Bilde; Vea
Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører på Moelv tilbyr Botanisk design på fulltid eller deltid.
Lyst til å videreutdanne deg i faget ditt? Åpne artikkelen for mer informasjon!
[Les mer]
Bilde; http://fafo.no
Dette er tittelen på Gudmund Hernes sin rapport om tiltak for å redusere frafall i videregående opplæring.

I rapporten slås det fast at fafall fra vgs er et stort problem, at dette ikke er et nytt problem og heller ikke et særnorsk problem. Videre at frafall ikke er ett problem og at frafallet ike\ke har en løsning. Den slår også fast at noe av det som har vært forsøkt for å redusere frafall har virket svært bra -men at informasjon om dette ikke er nok spredt eller tatt i bruk gjennom hele utdanningsverket.

Lese mer?? Rapporten er på 90 sider, og du finner lenke til den ved å åpne denne artikkelen.[Les mer]
Nå samles mesterutdanningen for 50 mindre håndverksfag!
Alle som ønsker å ta mesterbrev kan få undervisning på Vea, Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, Moelv.
Dette er en veldig god nyhet for alle de små håndverksfagene, siden det har vært vanskelig å samle mange nok til å sette i gang undervisning for disse.
Åpne artikkelen for å lese mer!
[Les mer]
Har du lyst til å videreutdanne deg? Vurderer du å starte din egen bedrift? Da kan mesterutdanningen være noe for deg.
Blant annet Folkeuniversitetet tilbyr opplæring -åpne artikkelen for mer informasjon.
[Les mer]
Bilder; Inger Johanne R. Esborg
Fra lærer Inger Johanne R. Esborg har vi fått denne artikkelen med bilder fra et flott prosjekt som vg2 Blomsterdekoratør og vg3 Gartnernæring har samarbeidet om på Brunstad Conference Center i Stokke.

Åpne artikkelen for å se og lese mer!
[Les mer]
World Skills er en konkurranse for yrkesutøvere under 23 år, også kaldt Yrkes VM (tidligere Yrkes OL).
Fagene får vist seg fram for et bredt publikum, med god pressedekning før, under og et-ter arrangementet. De som har vært med i de 7 årene Norge har deltatt har gjort en for-midabel innsats, og vi ønsker sterkt at en av våre dyktige unge blomsterdekoratører skal få sjansen til å prøve seg i Canada september 2009.

Vi trenger sårt sponsorer og bidragsytere for å få dette til, da BLOK ikke har midler til å dekke alle utgiftene alene. Dette bør være et felles løft fra en samlet bransje.
[Les mer]
Bransjer